29 Nisan 2012 Pazar

Harikalar Diyarı




  Alice, beyaz tavşanı takip etmişti ve ardından çukurdan  Harikalar Diyarı'na doğru düşmeye başlamıştı. Masalın sonunda Alice uyanır ve Harikalar Diyarının sadece bir rüyadan ibaret olduğunu anlardı. Hatırladığım kadarıyla. Buradan yola çıkarak Harikalar Diyarının, Alice'in gizli düşleri ve hayali olduğunu da söyleyebiliriz. Harikalar Diyarı bir akıl oyunundan ibaret. Alice'in fark etmediği, hatta var olduğunu dahi bilmediği düşlerinin bir dışa vurumu.


 Peki bizim sahip olduğumuz Harikalar Diyarı? İnsanların hatta belki de bütün varlıkların en gizli, en mutlu, en acımasız ve en gerçek parçasıdır rüyalar, bilinçaltı veya adına her ne demek isterseniz. Ben Harikalar Diyarının tam bu noktada başladığına inanıyorum. Dünyanın bariz (!) gerçekliğinden uzaklaşıp, kendi gerçekliğimiz ile tanışmamız, buluşmamızdır. Herkes kendine ait özel bir Harikalar Diyarına sahiptir. Önemli olan içinizde bir yerlerde saklanan ve size özgülüğü vaat eden bu diyarı fark etmek ve yaşamaktır. Her zaman söylediğim gibi 'İnsanlar Hayallerini Yaşadıkları Zaman Özgür Olurlar.' Zaten herkesin aklında ki özgürlük kavramı da budur ama bazıları farkına varamıyor ya da yaşadığı hayattan, sosyal çevreden veya ilişkilerinden dolayı fark etmek istemiyordur. Bence dışarıya bakmak ve ne düşündüklerine karşı debelenmek yerine insan kendi içine bakmalıdır. Etrafındakilerin düşüncesi o zaman etkisini yitirir. Sen kim olduğunu biliyorsan sana hiç bir güç karşı koyamaz ve işte o dakikadan sonra hayallerini yaşayabilirsin. Özgür olabilirsin.


 Bazı insanlarda var ki özgürlüğü kaçıp, kurtulmak zannederler. Hayır. Bu özgürlük değildir. Kaçmak asla özgürlük olarak nitelendirilemez. Hatta özgürlükten kaçmaktır. Eğer baş kaldırabilir ve her şeye göğüs gerersen kaçmak aklına dahi gelmez.


 Harikalar Diyarı insanı çocukluğuna, anılarına, geçmişine ve bugününe götürür. Belki de geleceğine dahi. Karanlıktan kaçmayın, karanlığa ışığı götürün ve özgür olun. Harikalar Diyarımız da  kimse bize bulaşamaz çünkü sadece bize özel ve korunaklı bir yerdir. Hayallerin başladığı, umutların parladığı ve kendi gerçekliğimizle buluştuğunuz yerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder